Et must på kakebordet på 17.mai er en lett og frisk kake med masse bær.
Denne ostekaken er sukkerfri, og kan lages glutenfri om man bruker glutenfri havregryn.
Slik baker du kakebunnen: Ha alle ingrediensene i en blender eller foodprosessor, og kjør til du har en jevn masse og nøttene begynner å slippe ut fett. Om massen virker litt tørr, kan du tilsette enda litt smeltet smør.
Fordel blandingen i en bakepapirkledd form (20 cm) og trykk den godt ned slik at den blir litt kompakt. Sett i kjøleskapet mens du lager ostefyllet.
Ostefyllet: Begynn med legge å gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 min.
Kok så opp vannet og rør gelatinplatene ut i det varme vannet (klem ut overflødig kaldt vann før du gjør dette). Sett til avkjøling i kjøleskap.
Pisk fløten til krem, og tilsett så lettrømme, Philadelphiaost, Natreen strø, limesaft og vaniljepulver og rør inn på lav hastighet. Om du vil ha en søtere kake, kan du tilsette mer Natreen.
Hell blandingen over nøttebunnen og sett i kjøleskapet i noen timer til den er stiv.
Pynt med alle de bærene du liker og norske flagg.
Hurra for 17.mai!