Frokostgrot med sjokolade og havre

Frokostgrøt med sjokolade og havre, toppet med cashewnøttsmør

Porsjoner: Til én person

Et digg mellommåltid eller kos til kvelds.

 

Det er egentlig feil å kalle denne grøten frokostgrøt, for den kan fint spises som et digg mellommåltid eller kos til kvelds. Fordelen er at den er så sunn at du kan spise den hver dag!

Ingredienser

  • 25 g havremel
  • 15 g fettredusert mandelmel
  • 1,5 ss kakaopulver
  • Ca 3 dl melk
  • 1 klype salt
  • 2-4 ss flytende Natreen
  • 100 gram usaltede cashewnøtter, helst ikke ristede (cashewnøttsmør)
  • 1 god klype salt (cashewnøttsmør)
  • 0,5-1 ts flytende Natreen (cashewnøttsmør)

Fremgangsmåte

  1. 01

    Grøten: Bland sammen alt det tørre og ha i melken. Rør godt mens du koker opp grøten. Idet den koker, skrur du ned temperaturen og lar den småkoke i ca 10 min. Den vil tykne ganske kjapt, så tilsett gjerne mer melk om ønskelig. Smak til med Natreen - du bestemmer selv hvor søt du vil ha den.

  2. 02

    Topp gjerne grøten med litt cashewnøttsmør (se oppskrift nedenfor) og f.eks litt hakkede cashewnøtter, havregryn, kokos, bringebær og sukkerfri karamellsaus. Spises med en gang!

  3. 03

    Cashewnøttsmør: Ha nøttene i en foodprosesser og kjør på full guffe i 4-6 minutter helt til det har blitt en jevn, smidig masse. Tilsett deretter salt og Natreen, og eventuelt litt vann om du synes den er for tykk. Oppbevar nøttesmøret på et rent syltetøyglass eller lignende.