Lapper med blåbærsyltetøy

Nytelse med blåbærsyltetøy

Ingredienser

  • 1 kg blåbær (til syltetøyet)
  • 22 g Certo syltepulver (1/2 pose)(til syltetøyet)
  • 1,75 dl Natreen strø (til syltetøyet)
  • 3 ts vaniljesukker (kan sløyfes)(til syltetøyet)
  • 4 dl siktet hvetemel (til lappene)
  • 1 dl sammalt rug, grov (til lappene)
  • 7,5 dl kefir eller skummet kulturmelk (til lappene)
  • 3-4 ss Natreen strø (til lappene)
  • 1 ss natron (til lappene)
  • 0,5 ts salt (til lappene)
  • 1,5 dl hvetemel (til lappene)
  • Litt smeltet smør til steking (til lappene)

Fremgangsmåte

  1. 01

    Slik lager du blåbærsyltetøyet: Ha blåbærene i en gryte og varm opp mens du knuser bærene litt med en sleiv eller lignende. La bærene koke opp og putre to minutter. Dra gryten til side.

  2. 02

    Bland Certo, vaniljesukker og Natreen i en liten bolle og hell over blåbærene. Rør godt. La syltetøyet avkjøle helt før du har det over i egnede beholdere.

  3. 03

    Slik lager du lappene: Ha mel, kefir/kulturmelk, natron, salt og Natreen en bolle og rør godt. La svelle i 20 minutter.

  4. 04

    Pisk så egget luftig og vend inn i røra. Sett en slipp-lett stekepanne på middels varme og pensle med litt smør.

  5. 05

    Ha litt røre (omtrent 3-4 ss) i pannen. Stek gjerne to om gangen, og stek dem til det begynner å boble små luftbobler. Dette tar ikke lang tid! Snu så og stek et lite minutt på andre siden. Avkjøl på rist.

  6. 06

    Nytes med deilig blåbærsyltetøy!