Proteinpudding med sjokoladesmak

Porsjoner: To porsjone

Perfekt som en lett frokost eller et lite mellommåltid

 

Denne proteinpuddingen er perfekt som en lett frokost eller et lite mellommåltid. Den er superdigg som den er, men blir ekstra god med f.eks. sukkerfri karamellsaus, friske bær og ristede hasselnøtter på toppen!

Ingredienser

  • 140 g naturell skyr
  • 1,5 dl melk
  • 3-4 ss kakao
  • 6 ss Natreen
  • 3 gelatinplater
  • ½ ts vaniljepulver eller 1 ts vaniljesukker
  • 1 klype havsalt

Fremgangsmåte

  1. 01

    Legg gelantinplatene i kaldt vann i ca 10 min.

  2. 02

    Mens gelantinplatene ligger i vann, rører du sammen melk, kakao og Natreen i en kjele mens du varmer det opp. Pass på så det ikke brenner seg!

  3. 03

    Kok opp litt vann. Klem vannet ut av gelantinplatene som nå har lagt i vann i ca. 10 min. Bland ut gelantinen i ca. 3 ss kokende vann i en liten skål. Hell gelantinen over i melkeblandingen i en tynn stråle - dette er viktig for at gelantinen ikke skal stivne igjen når den treffer de kalde blandingen (romtemperer gjerne melkeblandingen før du blander inn gelantinen - dette kan hjelpe til å unngå at gelantinen klumper seg).

  4. 04

    Rør så inn skyr og salt. Om du ønsker den søtere kan du blande inn litt til Natreen. For kraftigere kakaosmak, ha i litt mer kakaopulver.

  5. 05

    La proteinpuddingen avkjøle seg i kjøleskapet i 3-4 timer.